PAIMENNUSKOKEET- JA PAIMENNUSTAIPUMUSTESTI
(paimentaville roduille FCI:n roturyhmistä 1, 2 ja 5, poissulkien bordercolliet ja kelpiet)

Astuivat uusina Kennelliiton hyväksyminä koemuotoina voimaan 1.5.2012.

Rotujärjestön alaisista roduista kokeisiin osallistumisoikeus paimentavilla roduilla roturyhmistä 1, 2 ja 5.
Koesäännöt löytyvät Kennelliiton sivuilta.

Ilmoittautumislomake (paimennustaipumustestiin, esikokeeseen ja paimennuskokeeseen)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vuonna 2017 paimennuskoeviikonloput tulevat olemaan seuraavat:

* 18.-20.8
* 8.-10.9
* 22.-24.9

SSKY:n järjestämiin kokeisiin on ensisijainen ilmoittautmismahdollisuus rotujärjestön alaisilla roduilla joille myös ilmoittautumismaksu edullisempi.

Kaikkiin koeviikonloppuihin pyritään järjestämään paimennustaipumustesti, paimennuksen esikoe sekä kokeet luokissa 1,2 ja 3.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rotujärjestössä paimennusasioissa tiedustelut:
Mari Jänisniemi-Honkala /
+358 44 258 3764, mari.janisniemi (at) lumikuono.com
Marjo Haaka / +358 40 596 8655, pepevinski (at) gmail.com

Lajia hallinnoivan paimennuskollegion sivuille pääset
TÄSTÄ

PALVELUSKOIRATOIMINTA

Palveluskoiraoikeuksien hakeminen tapahtuu SSKYn kautta.

Edellytykset anomukseen täyttyvät silloin, kun kyseisen rodun koirista viisi on suorittanut käyttäytymiskokeen hyväksytysti kahden vuoden aikana.

Oikeuksien säilymisen edellytyksenä on, että yksi rodun yksilö saa hyväksytyn palveluskoirakoetuloksen jostain varsinaisista palveluskoiralajeista kolmen vuoden aikana. Lisätietoja aiheesta Suomen Palveluskoiraliiton sivuilta.

Rotujärjestön alaisista roduista Pk-oikeudet ovat seuraavilla roduilla:

ceskoslovensky vlcak
katalonianpaimenkoira
polski owczarek nizinny
pyreneittenpaimenkoira (lyhyt- ja pitkäkarvainen)
dogo argentino
valkoinenpaimenkoira
islanninlammaskoira
rhodesiankoira

LUONNETESTIT JA MH-LUONNEKUVAUS

Rotujärjestö ja sen alaiset rotua harrastavat yhdistykset järjestävät luonnetestejä ja Mh-luonnekuvauksia.

Palveluskoira-asioista, luonnestestistä sekä Mh-luonnekuvauksesta tiedustelut:
Satu Hattunen / + 358 40 506 1149 / satu.hattunen (at) gmail.com